Kvíz o bulvárnosti médií

25. 7. 2012 14:07
Rubrika: Nezařazené

Kouknul jsem se na tiskovku policie k únosu dítěte z Trmic do Německa a při poslechu otázek novinářů jsem si nemohl neuvědomit, že média se dělí na ta bulvární a na ta "seriózní". Už z těch otázek lze vytušit, jak se asi chystají o dané věci v tom kterém médiu referovat. Tak schválně, kdo uhodne, ke kterému médiu patří která otázka:

Otázka č. 1

  • redaktor: Chtěl jsem se zeptat: Vy jste avizovali nějaké zvláštní okolnosti okolo zajištění daktyloskopických stop z těch SPZek. Mohli byste to rozvést?

Otázka č. 2

  • redaktorka (dychtivě): Já bych se chtěla zeptat, jak podezřelí tý holčičce říkají. Asi jí neříkali Michalka, dali jí nový jméno? Nebo jak o ní mluví?
  • policista (pobaveně a trochu udiveně): Tak takovou informaci opravdu nemám.
  • redaktorka (nedá se jen tak odbýt): V těch výsleších ji přeci musejí nějak nazývat, ne?
  • policista: Já vím, že se tam mluví o dítěti. Ale že by tam padlo nějaké jméno, to opravdu nemohu potvrdit.
  • redaktorka (asi se zabejčila, že z něj dostane i to, co neví): Spíš jako jestli ji vzli za svou, že jo, dali jí nový jméno, čekali že u nich bude vyrůstat...

Jednu z otázek položil policistům někdo z deníku Aha!, jednu někdo z České televize. Dokážete je správně přiřadit? Správné odpovědi slosujeme! :-)

Komu by se nechtělo čekat na zveřejnění výsledků, může na výše zmíněném odkazu nalézt video a nalistovat v něm přibližně 24:50 a 28:20.

Správnou odpověď a vyhlášení vítězů naleznete v komentářích.

Zobrazeno 915×

Komentáře

zdis

Otázka 1 ČT, dychtivá redaktorka AHA

JiKu

Byla zdis slosována a vyhrála?

tencek

A jéje! Já zapomněl na vyhodnocení, děkuji za připomenutí! No zaplaťpánbu (ale taky Bohužel) jsem svou zapomnětlivostí nikomu nezpůsobil křivdu (ostatně o nějaké výhře jsem nenapsal ani slovo, já psal jen o slosování :-), neboť, ač se to zdá nepravděpodobné, nebyla odpověď Zdis správná.

Správná odpověď je: Je to přesně naopak, než bychom to čekali. Redaktorka ČT s jazykovou vybaveností srovnatelnou s průměrným středoškolákem lačnící po banalitách. To byl také impuls k vyhlášení kvízu.

Smutné je, že nikdo nebyl slosován (a nikdo nic nevyhrál), smutnější je skutečnost, na kterou jsem se snažil poukázat.

Filipek

Divím se, nedivím se. Krásný obrat na konci, tenecku :)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio