Projevy na sjezdu KDU-ČSL statisticky

22. 11. 2010 3:19
Rubrika: Nezařazené | Štítky: matika

Je po sjezdu, lidovci mají nového předsedu, Pavla Bělobradského Bělobrádka. Juknul jsem se na texty předvolebních projevů jednotlivých kandidátů a napadlo mě spočítat, jak moc by znělo ono "K" v KDU-ČSL pod vedením toho či onoho kandidáta.

Statistika

Spočítal jsem tedy počet výskytů slov jako "křesťan, křesťanský, Bůh, náboženství,...", vydělil celkovým počtem slov projevu a došel k následujícím výsledkům:

Michaela Šojdrová - 5/1567 = 0,32%.

Ludvík Hovorka - 4 / 1173 = 0,34%.

Jaroslav Orel - 2 / 1453 = 0,14%.

Daniel Fojtů - 2 / 679 = 0,29%.

Pavel Bělobrádek - 9 / 1066 = 0,84%.

Přehledně je to vidět na následujícím grafu:

 

Závěry projevů

Bez zajímavosti také nejsou závěrečná slova projevů jednotlivých kandidátů:

Ludvík Hovorka: "Rozhodněte správně!"

Jaroslav Orel: "Děkuji za pozornost."

Daniel Fojtů: "Šťastnou cestu."

Pavel Bělobrádek: "Zdař Bůh."

Samozřejmě platí, že statistika nuda je a vyplatí se přečíst si projevy celé. Jsou ještě výmluvnější, než výše uvedený graf.

Úryvek z rozhovoru

A.cz: A myslíte, že budete schopni oslovit širší voličskou základnu? Některá vaše témata jsou poměrně hodně konzervativní...

P.B: Tak my jsme konzervativní stranou. A já bych byl rád, aby nás křesťané volili proto, že jsme křesťany, a i nekřesťané proto, že jsme křesťany. Protože můžou si myslet o některých našich názorech, že jsou předpotopní, že jsou mimo realitu. To si o nás myslet mohou, ale musejí nám je věřit. A musejí nám věřit i ty ostatní názory. Že lhát, krást a podvádět nebudeme.

Závěr

Jsem si zcela vědom toho, jak daleko bývá od slov k činům. A taky toho, že jeden předseda stranu nedělá. I tak mám ale určitou naději, že se DU-ČSL stane opět KDU-ČSL a že se KDU-ČSL stane stranou, kterou bych snad mohl opět někdy zvolit.

Zobrazeno 1268×

Komentáře

Prokop

Hlavně se závěrem se nedá než souhlasit. Bych KDU přál ať se jim oplatí snaha kterou vloží do změny myšlení lidí o ní jako straně, jejím fungování i o osobách v ní. Zvlášť pokud je to snaha upřímná, smysluplná a nevede "mimo".

pavel-v

Super statistika! :-) Jo, lidovci pomalu začínají vylézat z hrobu. :-)

tencek

pavel-v: Nějak se nám to tady hemží zkomoleninami jména Pavla Bělobrádka :) Až teď jsem si po sobě přečetl první větu a žasnul jsem. Mě omlouvá snad jen čas vytvoření textu. A taky za to všechno může Václav Bělohradský.

pavel-v

:-)

O novém předsedovi píše Jakub Kříž:
http://kriz.blog.ihned.cz/c1-48270140-bily-hradek-belobradek

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio